Saturday, 20 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Άρθρα Μελών Χρήστος Γιαννόπουλος Ντροπή συγκρατηθείτε
Ντροπή συγκρατηθείτε Εκτύπωση
Άρθρα Χρήστου Γιαννόπουλου
Τρίτη, 14 Απρίλιος 2020 16:40

υγειονομικοί κινητοποίηση

Δεν φανταζόμουνα ποτέ σε τι κατάντια μπορεί να περιέλθει ένας άνθρωπος, εν πολλώ μορφωμένος και συντάκτης τοπικής εφημερίδας, για να υπερασπίσει την μεγαλοαστική του προέλευση, την ιδεολογική του κατεύθυνση, με απώτερο σκοπό, βέβαια, να αναγνωριστούν οι υπηρεσίες του απέναντι στις επιλογές των αφεντικών του (μικρών και μεγάλων), όποιες κι αν είναι αυτές.

Η κατάντια του φτάνει στα όρια της απανθρωπιάς και της ξετσιπωσιάς, καθώς εγκαλεί μέσα από δημοσίευμά του σε τοπική εφημερίδα, ανθρώπους που παίζουν την ζωή τους κορόνα γράμματα κάθε μέρα συνειδητά για να μπορέσουν να σώσουν άλλους ανθρώπους, ότι παραβιάζουν τον «νόμον και την τάξην» που επέβαλλε μια κυβέρνηση, ένας πρωθυπουργός όχι γιατί μας αγάπησε, αλλά για να σώσει το τομάρι του. Πρώτα το δικό του και της κυβέρνησής του και μετά ενός ολόκληρου συστήματος απάνθρωπου, ορκισμένου στην αισχρή εκμετάλλευση περιβάλλοντος και ανθρώπου, με μοναδικό στόχο το κέρδος με κάθε τίμημα.

Με το δημοσίευμά του εγκαλεί τους υγειονομικούς υπαλλήλους (γιατρούς , νοσηλευτές κ.λ.π), οι οποίοι έκαναν συμβολική κινητοποίηση στις 7 Απριλίου με αφορμή την παγκόσμια μέρα υγείας, γράφοντάς τους «Κουραστήκαμε. Εν κατακλείδι: Είναι γνωστό το αρνητικό πρότυπο του γιατρού που καπνίζει. Το πρότυπο του υγειονομικού που ευνοεί, συναθροίσεις γιατρών, συνδικαλιστών, δημάρχων (γιατρός ο ένας), έξω από νοσοκομείο που νοσηλεύει κρούσματα επιδημίας, πώς να το πάρει κανείς;….». Εγκαλεί ποιους; Αυτούς που δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, αυτούς που είναι φύλακες άγγελοι για κάθε νοσούντα όταν όλοι εμείς τρέχουμε να φύγουμε μακριά, ακόμα και στην υποψία κρούσματος, όπως μας ορμήνεψαν και οι ειδικοί. Εγκαλεί, λοιπόν, αυτούς που δεν είναι ενταγμένοι καν στα βαρέα και ανθυγιεινά, χωρίς τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας, αυτούς που λόγω ελλείψεως προσωπικού αναγκάζονται να κάνουν διπλοβάρδιες ξεπερνώντας τα όρια αντοχής τους. Εγκαλεί αυτούς που χρόνια τώρα φωνάζουν, διαμαρτύρονται και διεκδικούν δημόσια υγεία, που να τιμά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια χωρίς να γίνεται εμπορεύσιμο είδος. Που θέλουν περισσότερες ΜΕΘ, που ζητούν αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας με προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού.

Με μικροαστική ειρωνεία, ο συντάκτης της τοπικής εφημερίδας συνεχίζει να επιτίθεται στους υγειονομικούς με σχόλια του τύπου, «Οι συντάκτες της ανακοίνωσης είναι πιθανότατα αρκετά νέοι για να γνωρίζουν τη διαχρονική υποστήριξη που έχει επιφυλάξει η «Π» από τις στήλες της...». Τόσο νέοι που δεν ήξεραν ότι έπρεπε να πάρουν άδεια από τα πολύξερα κυβερνητικά παπαγαλάκια για να κάνουν διαμαρτυρία. Στο ίδιο άρθρο αναφέρει, «Αφετέρου γνωρίζουμε όλοι ότι η Πολιτεία είναι απολύτως ενήμερη για τις ανάγκες του συστήματος, τις οποίες προσπάθησε να καλύψει με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες που υπάρχουν και καθ’ υπέρβασή τους,….». Τέτοιες δημοσιονομικές δυνατότητες που μπορούν να χαρίζουν 30 εκατομμύρια στους κλινικάρχες, πληρώνουν διπλάσια τις ιδιωτικές ΜΕΘ αντί να τις επιτάξουν, δίνουν πακτωλό εκατομμυρίων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, και χρηματοδοτούν με 11 εκατομμύρια την προπαγάνδα της τρομοκρατίας (ελπίζω να πήρανε κάτι και τα τοπικά ΜΜΕ και αν δεν πήρανε να βγούμε μαζί τους στον δρόμο να το διεκδικήσουμε δεν μπορεί να τα τρώνε οι μεγαλοκαρχαρίες). Κατά τα λεγόμενα του αρθρογράφου , «Είμαστε από πλευράς μας στο μεταξύ, αρκετά μεγάλοι για να μη διακρίνουμε την εξόφθαλμη πολλαπλή σκοπιμότητα της κινητοποίησης…». Λέγοντάς μας, ότι είναι πολύ μεγάλοι, ιδιαίτερα ευφυείς και πολύ καλύτεροι γνώστες του αντικειμένου από όλους εσάς, νεούλια γιατρουδάκια, που βγάζετε γλώσσα και θέλετε και κινητοποίηση και συνεχίζει, «Να το θέσουμε πολύ απλά: Τι παριστάνουμε με τις ντουντούκες σ’ αυτή τη φάση;»

Το βασικό πρόβλημα όλων αυτών των σφουγκοκωλάριων της εξουσίας είναι ότι οι υγειονομικοί δεν σιωπούν πίσω από την μάσκα τους αποδεχόμενοι την τύχη που τους επιφυλάσσει ένας πρωθυπουργός ο οποίος απέλυσε 2.500 εκπαιδευτικούς όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά και ένας υπουργός, όπως ο μέγας Άδωνις, που επικροτεί την ανατίμηση στα υλικά προφύλαξης εν μέσω πανδημίας ως θιασώτης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είναι αλλεργικοί απέναντι σε κάθε μορφή διεκδίκησης, βγάζουν σπυράκια στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Έχουν αναλάβει το ρόλο του μαντρόσκυλου απέναντι σε κάθε αντίθετη άποψη, απέναντι σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές κ.λπ. είναι ήρωες αλλά με την προϋπόθεση να μένουν σιωπηλοί.

Κρατηθείτε κύριοι με τον θιγμένο καθωσπρεπισμό σας. Σταματήστε να ευνουχίζετε κάθε φωνή ανθρωπιάς. Βγάλτε τις μάσκες της υποκρισίας -έστω και για λίγο- τουλάχιστον από σεβασμό (αν σας έχει μείνει τέτοιο αίσθημα) σ΄ αυτούς που αγωνίζονται για την δικιά μας υγεία. Δεν χρειάζονται τις συμβουλές σας ούτε τα χειροκροτήματά σας για να προφυλάξουν την δική τους και την δημόσια υγεία. Το αποδεικνύουν κάθε μέρα στους διαδρόμους και τα δωμάτια των νοσοκομείων, μέσα στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, μέσα στις ΜΕΘ με όλους αυτούς που τους έχουν ανάγκη χωρίς να ξεχωρίζουν κανέναν γιατί είναι άνθρωποι. Το αποδεικνύουν στους δρόμους του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο το αποδεικνύουν έχοντας το σθένος να σπάνε την επιβαλλόμενη σιωπή για ένα σύστημα υγείας χωρίς εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Και αυτή είναι η ηθική διαφορά τους με όλους εσάς τα μαντρόσκυλα.

Άλλωστε την ίδια τακτική ακολουθείτε και απέναντι στον Δήμο της Πάτρας και το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη. Βλέπετε δεν μπορείτε να συγχωρήσετε ότι για δεύτερη τετραετία ο πατρινός λαός επέλεξε με συντριπτική πλειοψηφία μια δημοτική αρχή που έχει ως προτεραιότητα και εξυπηρετεί πάνω απ΄ όλα τις ανάγκες των απλών ανθρώπων, της λαϊκής οικογένειας και όλων αυτών που ένα ολόκληρο σύστημα ανισοτήτων, υποστηριζόμενο από κάποιους εξυπνάκηδες, τους καταδίκασε στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Μια δημοτική αρχή που δεν είναι έρμαιο των ορέξεων κάθε λογής αρπαχτικών και αετονύχιδων.

Αλλά δεν κάνουμε σε κανέναν το χατίρι. Θα παλέψουμε, δεν θα σιωπήσουμε. Σήμερα μέσα από τα σπίτια μας μένοντας υγιείς και αύριο στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους υγειονομικούς, τους ανθρώπους στα super market, τους εργάτες στην καθαριότητα, τους ντιλιβεράδες, με όλους όσους νοιώθουν και αναπνέουν ελεύθερα για ένα καλύτερο αύριο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Θα τελειώσω με τον τίτλο της ταινίας σε σκηνοθεσία Θόρστεν Σούτε, «ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υπεύθυνος Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πάτρας

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα144
mod_vvisit_counterΧτες144
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα866
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1012
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2898
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4343
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1849607
Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;