Thursday, 28 Μαρτίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Πολιτιστικά θέματα Με αγιασμό και νέες δράσεις, ξεκινάει η χειμερινή περίοδος 2014-2015 για τον Φάρο Ποντίων Πατρών
Με αγιασμό και νέες δράσεις, ξεκινάει η χειμερινή περίοδος 2014-2015 για τον Φάρο Ποντίων Πατρών Εκτύπωση
Πολιτιστικά Θέματα
Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 14:07

Το ερχόμενο Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, στις 6.00 μμ ο δραστήριος σύλλογος των Ποντίων της Πάτρας, πραγματοποιεί εκδήλωση στην Εστία του (Λεωφ. Ελευθ.Βενιζέλου 38 και Σολωμού- κτήριο ΑΔΕΠ), με την ευκαιρία της έναρξης των δράσεων της χειμερινής περιόδου 2014-2015.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό. Τον Αγιασμό θε τελέσει ο π. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος από την ενορία μας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί δραματοποιημένη αφήγηση του ποντιακού παραμυθιού «Ο τεμπέλ-Νικόλας», από το βιβλίο της Ελισάβετ Καπαγερίδου «Παραμύθια που μου έλεγε η μητέρα μου».

Την αφήγηση θα κάνει η ίδια η συγγραφέας, έτσι όπως άκουγε τα παραμύθια από τη μητέρα, τον πατέρα, τη γιαγιά, τη θεία τα ατέλειωτα βράδια του χειμώνα, στα νυχτέρια που έκαναν οι άνθρωποι, σμίγοντας πότε στο ένα σπίτι και πότε στο άλλο. Στα νυχτέρια της ανθρώπινης ζεστασιάς και της ανθρώπινης επικοινωνίας. Τα πρόσωπα του παραμυθιού, θα αποδώσουν μέλη του Φάρου Ποντίων Πατρών, νέοι που αγαπούν το θέατρο και τις παραδόσεις.

Θα ακολουθήσει χορός και ποντιακό γλέντι με ζωντανή μουσική από μουσικούς που θα μας συνοδεύουν όλη την χρονιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Φέτος, ο ποντιακός σύλλογος της Πάτρας διανύει μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, γιατί συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που ο Φάρος Ποντίων, άρχισε να δραστηριοποιείται και να συσπειρώνει τους Πόντιους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, διοργανώνοντας σημαντικές εκδηλώσεις που σκοπό είχαν και έχουν να διατηρούν τις μνήμες και να μεταλαμπαδεύουν στους νέους ανθρώπους τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και τα ιδανικά του Ποντιακού Ελληνισμού. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, έχει ήδη προγραμματίσει επετειακές εκδηλώσεις, συνεργαζόμενο μάλιστα με πολύ σημαντικούς φορείς της πόλης μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα λειτουργήσουν τα χορευτικά τμήματα (παιδικό, αρχαρίων και προχωρημένων), το μουσικό τμήμα, καθώς και το θεατρικό τμήμα, ενώ για πρώτη φορά στην Πάτρα, μέσω των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πατρέων και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου. Σε όλα τα τμήματα γίνονται δεκτά άτομα ποντιακής ή μη καταγωγής, που αγαπούν και σέβονται τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Φάρου Ποντίων Πατρών 2610 337313 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. καθώς και στα τηλέφωνα:

Κωνσταντίνος Κωτσαλίδης (πρόεδρος) 6944222602
Βιβή Λουκοπούλου-Στεφανίδη (αντιπρόεδρος) 6974371049
Μαρία Κωτσαλίδου-Παπανδρικοπούλου (υπεύθυνη χορευτικού) 6979722756

503

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα80
mod_vvisit_counterΧτες144
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα512
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1008
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα3981
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4312
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1832946
Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;