Thursday, 28 Μαρτίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023
ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023 Εκτύπωση
Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2023 10:02

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023» ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023


Συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής για χορευτικά συγκροτήματα


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πάτρας, στα πλαίσια του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, διοργανώνει και φέτος με πρωτοβουλία του Χορευτικού του Τμήματος την «ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022».

Μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και συμμετέχουν πάνω από τριάντα χορευτικά συγκροτήματα με 900 και πλέον χορευτές-τριες από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ τις παραστάσεις παρακολουθούν χιλιάδες πατρινοί.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης μας και όχι μόνο, να πάρουν μέρος σε μια γιορτή παρουσίασης του λαϊκού μας χορού και προβολή της δουλειάς τους.

Θα ξεκινήσουμε με την παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων από την πλ. Εθνικής Αντίστασης την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στις 18.30 διασχίζοντας τον πεζόδρομο της Ρήγας Φεραίου θα ανηφορίσουμε την Γούναρη μέχρι τα Υψηλά Αλώνια, με χορευτικά δρώμενα στο δρόμο, τραγούδια και ολιγόλεπτες παρουσιάσεις κατά την διάρκεια της διαδρομής, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.

Προσπάθειά μας είναι η αναβάθμιση της παρέλασης. Σε συνεννόηση με κρουστούς (νταούλια) θα προπορεύονται μπροστά από κάθε συγκρότημα παίζοντας ρυθμούς που μπορούν να χορευτούν ή ακόμα και να τραγουδηθούν.

Φέτος θα παρουσιάσουν την δουλειά τους και στην πλ. Ομονοίας τα τέσσερα τελευταία συγκροτήματα των παταριών των Υψηλών Αλωνίων ή όποιο άλλο συγκρότημα θέλει. Η αρχή πειραματικά έγινε πέρυσι με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή από τα συγκροτήματα η δε ανταπόκριση του κόσμου ιδιαίτερη. Έτσι φέτος αξιοποιώντας την περσυνή εμπειρία θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση.

Στα Υψηλά Αλώνια θα είναι στημένες δύο εξέδρες όπου τα χορευτικά συγκροτήματα θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα 10-λεπτο χορευτικό πρόγραμμα επιλογής τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Θα είναι ανοικτό το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος «Τεμπονέρα» για να μπορούν να περιμένουν τα συγκροτήματα πριν την παράστασή του με ανοικτές τις τουαλέτες καρέκλες και νερά καθ' όλη την διάρκεια παραμονής των συγκροτημάτων στο χώρο.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που θέλουν να πάρουν μέρος στην «ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022» μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού www.xoreutiko-dimou-patras.gr από Πέμπτη 6 Απριλίου 2022 και να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 26 Απριλίου 2022.

Συνοπτικές οδηγίες για τα χορευτικά συγκροτήματα:

  1. Το πρόγραμμα των χορών που θα χορευτούν θα πρέπει να είναι χρονομετρημένο αυστηρά 10 λεπτά και μαζί με την αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά οι μουσικές των χορών που θα χορευτούν διαμορφωμένες όπως ακριβώς θέλετε να παιχτούν για να αποφύγουμε λάθη και τεχνικά προβλήματα αλλά να είναι και καθορισμένος ο χρόνος διάρκειας ώστε να μην αδικείται ούτε να ευνοείται κάποιο συγκρότημα. Οι μουσικές που θα ξεπερνούν το δεκάλεπτο θα αφαιρούνται.
  2. Στην αίτηση συμμετοχής πρέπει να υπάρχει σύντομο βιογραφικό σημείωμα του φορέα που εκπροσωπούν, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις δέκα (10) γραμμές
  3. Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων κατά την διάρκεια της παρέλασης και κατά την διάρκεια της παρουσίασης πρέπει υποχρεωτικά να είναι με αντιπροσωπευτικές φορεσιές της περιοχής που παρουσιάζεται.
  4. Η παρουσία των χορευτικών συγκροτημάτων στην παρέλαση είναι υποχρεωτική. Το συγκρότημα που δεν θα παρουσιασθεί στην παρέλαση θα μπαίνει αυτόματα τελευταίο ή πρώτο όπως διευκολύνει την διοργάνωση.

Τα χορευτικά συγκροτήματα κατά την έλευσή τους στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλ. Όλγας) θα συναντήσουν τον υπεύθυνο συνοδό τους για οποιαδήποτε εκκρεμότητα που τυχόν θα προκύψει.

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού ευχαριστεί εκ των προτέρων όλα τα χορευτικά συγκροτήματα τις διοικήσεις, τους δασκάλους τους και βέβαια τα μέλη τους για την συνεργασία τους και την συμμετοχή τους.

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα102
mod_vvisit_counterΧτες144
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα534
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1008
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα4003
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4312
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1832968
Έχουμε 23 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;