Friday, 29 Μαρτίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Άρθρα Μελών Χρήστος Γιαννόπουλος Η ανακύκλωση για μας είναι Κίνημα και όχι υπόθεση των εταιρειών
Η ανακύκλωση για μας είναι Κίνημα και όχι υπόθεση των εταιρειών Εκτύπωση
Άρθρα Χρήστου Γιαννόπουλου
Τρίτη, 14 Μάιος 2013 22:05

giannopoulos2Αγκομαχάμε να βρούμε τον εύκολο δρόμο για να περάσουν τα δύσκολα.

Για να κάνεις την ανακύκλωση κίνημα δεν θες κουρασμένες, χιλιοειπωμένες ιδέες, σκέψεις και δομές. Θες φρεσκάδα, ζωντάνια, φλόγα και πάθος για τη ζωή, που μόνο επαναστατημένες συνειδήσεις μπορούν να πρεσβεύουν.

Για μας η ανακύκλωση δεν είναι η εξυπηρέτηση ενός συστήματος αξιών των εταιριών της εκμετάλλευσης και της ρεμούλας. Για μας η ανακύκλωση είναι η ευκαιρία για να χτυπήσουμε τα κουδούνια των συμπολιτών μας και να πούμε: «Υπάρχουμε! Ζούμε! Είμαστε εδώ μαζί σου για να παλέψουμε από τα μικρά και  να τα  κάνουμε  μεγάλα».

Δεν θα κάνουν οι μπλούζες - ούτε τα σύμβολα-  την διαφορά. Θα την κάνουν οι καρδιές των ανθρώπων,  ο ιδρώτας του προσώπου τους, οι φωνές, ο ρυθμός των βημάτων τους, η αγωνία τους για το αύριο.

Κάθε φορά που πετάμε ανακυκλώσιμα υλικά στον κάδο ανακύκλωσης, είναι καρφί στα στήθια της μαλθακότητας, του ωχαδερφισμού, της μιζέριας, της απογοήτευσης. Είναι καρφί στα στήθια  όλων αυτών που θεωρούν την ανακύκλωση ζήτημα δικό τους, ελεγχόμενο για τα δικά τους συμφέροντα, και μας εκτελεστικά όργανα των σχεδίων τους.

Ήρθε η ώρα από δω, από την Πάτρα, να γίνουμε πρωταγωνιστές σε μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Αφορά το αύριο των παιδιών μας. Και δεν είναι μόνο η ανακύκλωση. Αυτό είναι η αρχή.

Ψάχνουμε ρόλο για την πόλη μας. Είναι μπροστά μας!

Ψάχνουμε τρόπο για ν΄ ανατρέψουμε τα δεδομένα. Είναι μπροστά μας!

Δεν είμαστε οι άνθρωποι των εδράνων και των αμφιθεάτρων. Είμαστε τα χιλιάδες δάκτυλα, τα χιλιάδες δακτυλικά αποτυπώματα που θα χτυπήσουμε τα κουδούνια των σπιτιών για να μιλήσουμε στις καρδιές των ανθρώπων.

Είμαστε καθημερινοί άνθρωποι που θα ξεπεράσουμε την καθημερινότητά μας, τις δυσκολίες μας, τους εαυτούς μας για να γίνουμε ποτάμι που θα πλημμυρίσει για να ποτίσει και ν΄ ανθίσουν μυγδαλιές μέσα στην βαρυχειμωνιά της σκληρής πραγματικότητας. Εξάλλου, όπως λέει και ο ποιητής, «την άνοιξη, αν δεν την βρεις, τη φτιάχνεις!»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υπεύθυνος Χορευτικού Τμήματος
Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας                  

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα45
mod_vvisit_counterΧτες144
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα621
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1008
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα4090
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4312
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1833055
Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;