Tuesday, 19 Μαρτίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημέρωση Δήλωση Προέδρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Βασίλη Θωμόπουλου
Δήλωση Προέδρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Βασίλη Θωμόπουλου Εκτύπωση
Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 10:15

Με αφορμή βλάβες που σημειώθηκαν στο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών (Αράτου και Μαιζώνος), θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

Σημειώθηκε πτώση σοβάδων από την ψευδοροφή του ισογείου της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου, που είναι παλιός τσατμάς. Αυτό έγινε γνωστό στη Δημοτική Αρχή τηλεφωνικά τη Δευτέρα το πρωί. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και έκαναν αυτοψία. Δόθηκε εντολή στην υπηρεσία του Ωδείου να κλειστεί η αίθουσα, καθώς και όλο το τμήμα του Δημοτικού Ωδείου που έχει είσοδο από Μαιζώνος. Δόθηκε εντολή να μεταφερθούν τα πιάνα που βρίσκονται στον 1ο όροφο. Στο συγκεκριμένο χώρο δεν υπήρχε δραστηριότητα αυτή την περίοδο (συναυλίες ή εκπαιδευτικές δράσεις ή μαθήματα).

Με αφορμή αυτό το γεγονός και επειδή ολοκληρώνονται από το Δήμο οι μελέτες επισκευών, εσωτερικών και εξωτερικών του κτηρίου, ώστε να δημοπρατηθεί στη συνέχεια η επισκευή του παλιού κτηρίου, θεωρήθηκε σκόπιμο να εξετάσουμε νέο χώρο μεταστέγασης. Το κτήριο παραδόθηκε στο Δήμο πριν τέσσερα χρόνια από την Αρχαιολογία, όπου πριν στεγαζόταν το Αρχαιολογικό Μουσείο και εκτίθονταν τα έργα.

Επίσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι συνολικά για επισκευές κτηρίων ο Δήμος Πατρέων ετησίως επιχορηγείται από την κυβέρνηση για τα 266 σχολεία, όλους τους δρόμους, όλα τα δημοτικά κτήρια και τις πλατείες, με ποσό εντελώς αναντίστοιχο των αναγκών.

Για μας είναι ύψιστης προτεραιότητας η ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων. Το Δημοτικό Ωδείο, που είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσει τη λειτουργία του καθώς και να παράγει σημαντικό πολιτιστικό έργο.

 
Αξιολόγηση άρθρου: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Σύνδεση Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα

Επόμενες εμφανίσεις

Δε βρέθηκαν προγραμματισμένες εμφανίσεις!

Δείτε το αρχείο παραστάσεων.

Ενημερωτικη λιστα

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα28
mod_vvisit_counterΧτες143
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα171
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1011
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2632
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα4312
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες1831597
Έχουμε 19 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπηση

Ποιές ενότητες της σελίδας θα θέλατε να αλλάξουν/εμπλουτιστούν;