Σάββατο, 19 Μάιος, 2012
Σφάλμα
  • XML Parsing Error at 1:167. Error 9: Invalid character
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νέα/Ανακοινώσεις Πολιτιστική ενημέρωση Σεμινάριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού από το Χορευτικό Τμήμα των ΠΟΦΠΠ
Σεμινάριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού από το Χορευτικό Τμήμα των ΠΟΦΠΠ Εκτύπωση
Πολιτιστικά Θέματα
Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010 16:11

Η Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Τμήματος των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει σεμινάριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στις 18 και 19 Δεκεμβριού στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

seminario_ipeirotikou_polufwnikou_tragoudiou_2010

Διδασκαλία ο Μιχάλης Ζάμπας.

Γεννήθηκε το 1982 στην Πρέβεζα. Από πολύ μικρός ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας στο κλασικό βιολί και στα θεωρητικά. Παράλληλα, από τα εννιά του χρόνια, μυήθηκε στον κόσμο της ελληνικής μουσικής –εκκλησιαστικής και δημοτικής–, στη σχολή της Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το 1999 απέσπασε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο στους μαθητικούς αγώνες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στη βυζαντινή μουσική και στο δημοτικό τραγούδι.

Παράλληλα με την φοίτησή του στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, επέκτεινε την συστηματική ενασχόλησή του με την ελληνική μουσική, αρχικά στον Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής του Σίμωνα Καρά και κατόπιν δίπλα στον πρωτοψάλτη Λυκούργο Αγγελόπουλο.

Το 2001 έλαβε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής από το Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» και κατά την περίοδο 2001-2003 υπήρξε τακτικό μέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, συμμετέχοντας στις διάφορες εμφανίσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.. Κατά την περίοδο 2001-2005 υπήρξε μέλος του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία». Παίζει επίσης διάφορα παραδοσιακά μουσικά όργανα, όπως σαντούρι, κανονάκι, βιολί και λαούτο.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς ονομαστούς μουσικούς, όπως οι Χρόνης Αηδονίδης, Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, Σάββας Σιάτρας κ.ά. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών και μουσικών εκδηλώσεων, καθώς και σε μεγάλο αριθμό δισκογραφικών δουλειών. Από το 2005 είναι δάσκαλος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας.

Πηγή: Μιχάλης Ζάμπας

 

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη.

Τηλέφωνο συμμετοχής: 6942 702 262, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Tην Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα γίνει γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου στο κοσμικό κέντρο Κοράλι με είσοδο 15 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει φαγητό.

 

Ιστορία του Χορευτικού Τμήματος

flag_grflag_ukflag_de

Το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Καλλιτεχνικού Κέντρου Δήμου Πατρέων (Π.Κ.Κ.Δ.Π.) ιδρύθηκε το 1976 κλείνοντας φέτος 37 χρόνια προσφοράς στα πλαίσια του λαϊκού μας χορού και του λαϊκού μας πολιτισμού γενικότερα.
Περισσότερα...

Δημοσίευση σελίδας στο facebook

Online κοινότητες χορευτικού:
Facebook Βρείτε μας!Chat Μιλήστε ζωντανά!FlickR Δείτε φωτογραφίες!YouTube Δείτε το κανάλι μας!

Τα πιο πρόσφατα video από το κανάλι του Χορευτικού στο YouTube:

Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών - ΠεντοζάλιΣυνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών - ΣούσταΣυνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών - ΜαλεβιζιώτηςΧορευτικό Δήμου Πάτρας- Αρσάκειο 8/6/2011Παράσταση στην Αρόη (Μάιος 2011)Στις τρεις (Αρσάκειο 2011)Dimotiko Theatro Apollon - Oi apaxides ton Patron - Elliniki OperetaDimotiko Theatro Apollon - Oi apaxides ton Patron - Elliniki OperetaDimotiko Theatro Apollon - Oi apaxides ton Patron - Elliniki OperetaDimotiko Theatro Apollon - Oi apaxides ton Patron - Elliniki OperetaΠαμπελοποννησιακό Στάδιο 2009: Ανατολική ΡωμυλίαΑντίριο 2010: Ανατολική Ρωμυλία, Τσέστος


Ενημερωτικη λιστα

Γραφείτε στην ενημερωτική μας λίστα για να λαμβάνετε νέα από το χορευτικό τμήμα και όχι μόνο, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, σεμινάρια χορού και πολλά άλλα...
Όροι και προϋποθέσεις

Αριθμος Επισκεπτων

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα26
mod_vvisit_counterΧτες204
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα26
mod_vvisit_counterΤην περασμένη εβδομάδα1568
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα4586
mod_vvisit_counterΤον περασμένο μήνα8248
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες123778
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους

ο καιρος στην πατρα

An error occured during parsing XML data. Please try again.

Δημοσκοπησεις

Πως σας φαίνεται η νέα σελίδα του χορευτικού;